Mijn “oude dibbes” is vandaag  13 jaar geworden. Vroeger was het best  een fel beestje en de schrik van de buurt, tegenwoordig is het echt een lieverd (al denk ik niet dat de buurvrouw, die voor de katten zorgt als wij met vakantie zijn, dat ook vindt).

Om de jarige Jet eens te verwennen heb ik  deze “cupcakes voor de poes” gebakken. De poes is gek op tonijn en kaas en dat zijn de hoofdingrediënten voor deze cupcakes. Afgewerkt met wat lekker natvoer en een mooi gekleurd parapluutje. En natuurlijk mocht ook de andere kat mee-eten van dit feestmaal. Uiteindelijk hebben ze er de hele middag over gedaan (paar hapjes eten, slapen, paar hapjes eten, slapen etc), maar alles is op. En natuurlijk hebben ze ook de beslagkom leeg gelikt 🙂

Mocht je het een keer willen maken (voor dierendag bijvoorbeeld), hierbij het recept voor  3 “cupcakes voor de poes”

–          28 gram bloem (gezeefd)

–          1 theelepel bakpoeder

–          1 ei

–          Half blikje tonijn op water

–          2 eetlepels geraspte kaas

–          Scheutje kattenmelk

–          3 cupcake-papiertjes

–          Wat natvoer (bij voorkeur een paté-achtig voer) en snoepjes ter decoratie

–          En vlaggetjes, parasolletje, glittertje etc ter decoratie

Verwarm de oven voor op 170 graden Celcius.

In een kom met een vork de tonijn een beetje losmaken tot kleine stukjes. In een andere kom het los kloppen. Vervolgens het ei door de tonijn mengen en de bloem, bakpoeder en kaas toevoegen. Dan het scheutje kattenmelk erdoor doen en mengen tot het een smeuïg mengsel wordt.

Het mengsel over de drie cupcakepapiertjes verdelen en de cupcakes in ongeveer 20 minuten afbakken totdat ze mooi van kleur zijn. De kat zal graag de resten van het beslag aflikken J voordat je de kom in de vaatwasser zet J. De cupcakes af laten koelen en vervolgens afsmeren met een dun laagje natvoer. Wat garneren met kattensnoepjes en vlaggetje/parasolletje etc. Let wel op dat je kat alles niet in één keer opeet!

Cupcakes voor de poes