Een wereldbol taart! Op verzoek van Anne voor de verjaardag van haar vriend een taart gemaakt. Het was een verrassing voor zijn 29ste verjaardag. Beiden houden erg veel van reizen en hebben al heel wat landen gezien. Het verzoek was een taart te maken waarin het reizen terugkwam. Dat is dus een wereldbol taart geworden: een taart in de vorm van een koffer met daarboven op een (halve)wereldbol.

De onderkant bestaat uit een vierkant taartje, gevuld met browniemousse en kokoscrème (een Bounty-combinatie). De taart is afgewerkt met een laagje blanke marsepein. Vervolgens heb ik de taart zo afgewerkt dat hij lijkt op een koffer, compleet met stickers van de vlaggen van enkele landen waar ze geweest zijn.

Op de koffer ligt dus een wereldbol. Ook deze is gevuld met een laagje browniemousse en een laagje kokoscrème. Van dit taartje heb ik een wereldbol gemaakt met een globale benadering van de verschillende werelddelen. Met hartjes-vlaggetjes is aangegeven waar ze samen zijn geweest. En zo heb je dus een gepersonaliseerde wereldbol taart.

 

Wereldbol taart